Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

НЕТРАДИЦІЙНІ ШЛЯХИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОТРІБНОГО РІВНЯ РЕЗЕРВУВАННЯ НАСОСІВ ГОЛОВНОГО ВОДОВІДЛИВУ БАГАТОВОДНОЇ ШАХТИ

М.В. Холоменюк1, Ю.О. Коміссаров1

1 Україна, Дніпро, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»

Full text (PDF) 

Анотація

Мета пошук можливостей забезпечення потрібного рівня резервування насосів на головному водовідливі шахт.

Методи дослідження: при досягнені мети стане меншою кількість одночасно працюючих насосів на головному водовідливі, що знизить вплив дефіцитності їхньої подачі та дозволить зменшити загальну кількість задіяних насосів. Передумовою можливої реалізації такого розділення припливу є те, що часто в водозбірник головного водовідливу подається значна кількість води іншими установками при наявності технічної можливості відкачувати ними воду безпосередньо на поверхню.

Результати дослідження Проаналізована можливість зменшення робочої групи насосів головного водовідливу багатоводної шахти за рахунок розділення загального припливу, що відкачується з горизонту, між двома установками.

Наукова новизна Розділення загального припливу, що відкачується з горизонту багатоводної шахти, зменшує вплив дефіцитності подачі паралельно працюючих насосів і може забезпечити необхідний рівень резервування насосів головного водовідливу без збільшення їхньої кількості та без їхньої заміни.

Практичне значення Показано, що послідовне включення насосів може сприяти зменшенню кількості працюючих на горизонті насосів.

Ключові слова багатоводна шахта, головний водовідлив, резервування насосів

Перелік посилань

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт