Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

МЕТОД ФОРСУВАННЯ ПЕРВИННОГО ДВИГУНА ДИЗЕЛЬНОГО ГЕНЕРАТОРА

МАЛОЇ ПОТУЖНОСТІ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЙОГО СИНХРОННОЇ РОБОТИ

ІЗ МЕРЕЖЕВОЮ ФОТОЕЛЕКТРИЧНОЮ СТАНЦІЄЮ

І.М. Луценко1, Н.Ю. Рухлова1, Є.В. Кошеленко1, П.С. Циган1, О.А. Замкова1

1 Україна, м. Дніпро, НТУ «Дніпровська політехніка»

Full text (PDF) 

Анотація

Мета. Дослідження процесів регулювання генерації відновлюваних джерел енергії в умовах розподільчих електричних мереж 0,4 кВ промислових підприємств або окремих населених пунктів при наявності дизельного генератора малої потужності з метою збереження режиму паралельної роботи дизельного генератора та фотоелектричної станції з мережевими інверторами. Установление требований и ограничений по эффективному внедрению распределенной генерации для небольших промышленных предприятий и бытовых потребителей электрической энергии, енергокооперативив в режимах аварийного резервирования питания местных электрических нагрузок.

Методика дослідження. Аналіз особливостей забезпечення роботи відновлюваних джерел енергії паралельно з дизельним генератором без порушення режиму передачі електричної енергії до відключеної мережі зі збереженням стійкості роботи інвертора фотоелектричної станції паралельно з дизельним генератором. Аналіз впливу інвертора струму фотоелектричної станції на дизельний генератор в режимі близькому до холостого ходу, а також на режим роботи інвертора струму фотоелектричної станції при зміні частоти дизельного генератора в процесі накидання навантаження та відповідне регулювання частоти і потужності. Обґрунтування шляхів вирішення питання технічного забезпечення переходу на резервне живлення за рахунок засобів автоматизації зі спеціальним алгоритмом послідовності пуску системи резервного живлення.

Результати дослідження. Запропоновано метод комбінованої роботи децентралізованих джерел енергії в розподільчих електричних мережах. Проаналізовано фактори впливу на режими паралельної роботи системи з двох джерел електричної енергії. Система за умови відсутності регулятора не забезпечує статичну стійкість та потребує автоматизації процесів скидання/накидання навантаження в умовах автоматизованого пуску і зупинки дизельного агрегату.

Наукова новизна полягає у розробці методології забезпечення режимів паралельної роботи двох децентралізованих джерел енергії з різними властивостями та можливості балансування потужності за рахунок форсування двигуна генератора за параметром частоти.

Практичне значення. Полягає у можливості ефективного впровадження розподіленої генерації для невеликих промислових підприємств та побутових споживачів електричної енергії, енергокооперативів у режимах аварійного резервування живлення місцевих електричних навантажень.

Ключові слова: децентралізовані джерела енергії, мережева фотоелектрична станція, дизельний генератор, система резервного живлення

Перелік посилань

1. (2018). Інструкція з експлуатації дизельного генератора KS5000, 31с.

2. Горин, В.И. (1993). Правила технической эксплуатации дизельных электростанций. Режим доступа: http://eom.com.ua/. 51 с.

3. Боровиков, М.А. (1980). Расчет быстродействующих систем автоматизированного электропривода и автоматики. Издательство Саратовского университета. 392 с.

4. Бут, Д. А. (1994). Синтез автономных электроэнергетических систем. Изд-во Электричество. 17 с.

5. Папаїка, Ю.А. (2016). Перехідні процеси в системах електропостачання. Дніпро: НГУ. 600 с.

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт